40 De Zile De Post Si Rugăciune // Să Ajungem La Trăirea Vieții Din Belșug // Curăţirea Prin Pocăinţă. Care Este Pocăinţa Adevărată?

Scopul lucrării de post si rugăciune:să ajungem la trăirea vieții din belșug.

Paşi pentru realizarea scopului:curăţirea personală și a adunării prin pocăinţă, sfinţirea credincioşilor prin Duhul Sfânt, şi echiparea pentru lucrare.

Tema săptămânii întâi: Curăţirea prin pocăinţă. Care este pocăinţa adevărată?

1. Pocăinţa adevărată se arată prin roadele ei

Matei 7:21 Nu oricine-Mi zice: ‘Doamne, Doamne!’va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu.

Matei 3:7 Dar când a văzut pe mulţi din farisei şi din saduchei că vin să primească botezul lui, le-a zis: „Pui de năpârci, cine v-a învăţat să fugiţi de mânia viitoare? 8 Faceţi dar roade vrednice de pocăinţa voastră. 9 Şi să nu credeţi că puteţi zice în voi înşivă: ‘Avem ca tată pe Avraam!’

Fapte 26:20 Ci am propovăduit întâi celor din Damasc, apoi în Ierusalim, în toată Iudeea şi la neamuri, să se pocăiascăşi să se întoarcă la Dumnezeu şi să facă fapte vrednice de pocăinţa lor.

2. Pocăinţa adevărată conduce la ascultarea absolută de Cuvântul lui Dumnezeu

Matei 7:24 De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi le face, îl voi asemăna cu un om cu judecată, care şi-a zidit casa pe stâncă. 26 Însă oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi nu le face va fi asemănat cu un om nechibzuit, care şi-a zidit casa pe nisip.

1 Ioan 2:3 Şi prin aceasta ştim că Îl cunoaştem: dacă păzim poruncile Lui. 4 Cine zice: „Îl cunosc” şi nu păzeşte poruncile Lui este un mincinosşi adevărul nu este în el.

3. Pocăinţa adevărată conduce la trăirea în frica de Domnul

Fapte 9:31 Biserica se bucura de pace în toată Iudea, Galilea şi Samaria, se întărea sufleteşte, şi umbla în frica Domnului; şi, cu ajutorul Duhului Sfânt, se înmulţea.

2 Cor 7:1 Deci, fiindcă avem astfel de făgăduinţe, preaiubiţilor, să ne curăţim de orice întinăciune a cărnii şi a duhului şi să ne ducem sfinţirea până la capăt, în frica de Dumnezeu.

Filipeni 2:12 Astfel dar, preaiubiţilor, după cum totdeauna aţi fost ascultători, duceţi până la capăt mântuirea voastră, cu frică şi cutremur, nu numai când sunt eu de faţă, ci cu mult mai mult acum, în lipsa mea.

4.  Pocăinţa adevărată urmărește sfinţirea și trăirea in sfinţenie

Evrei 12:14 Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea fără care nimeni nu va vedea pe Domnul.

1 Petru 1:14 Ca nişte copii ascultători, nu vă lăsaţi târâţi în poftele, pe care le aveaţi altădată, când eraţi în neştiinţă. 15. Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră. 16. Căci este scris: “Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt.”

Neemia 10:30 Am promis să nu dăm pe fetele noastre după popoarele ţării şi să nu luăm pe fetele lor de neveste pentru fiii noştri; 31 să nu cumpărăm nimic în ziua Sabatului şi în zilele de sărbătoare de la popoarele ţării care ar aduce de vânzare în ziua Sabatului mărfuri sau altceva de cumpărat şi să lăsăm nelucrat pământul în anul al şaptelea şi să nu cerem plata niciunei datorii. 32Am luat asupra noastră îndatorirea sădăm a treia parte dintr-un siclu pe an pentru slujba Casei Dumnezeului nostru.

1 Ioan 1:6 Dacă zicem că avem părtăşie (o relație personală) cu El şi umblăm în întuneric, minţim şi nu trăim adevărul.

Descărca acest studiu in PDF

Post a comment

You must be logged in to post a comment.

Book your tickets