Cum Sa Ne Pregatim Pentru Sarbatoare Mortii Si Invierii Domnului Isus

Cum sa ne pregatim pentru Paste? 

“Maturati aluatul cel vechi, ca sa fiti o plamadeala  noua, cum si sunteti, fara aluat; caci Hristos, Pastele nostru, a fost jertfit. Sa praznuim dar praznicul nu cu aluatul vechi, nici cu un aluat de rautate si viclenie, ci cu azimile curatiei si adevarului.” 1Cor. 5: 7, 8

Obijnuim sa anticipam sarbatoarea Pastelor cu pregatiri care au devenit parte din cultura noastra. De exemplu spunem ca facem curatenie de Paste, acesta este o curatenie mai mare, mai in detaliu, decat curatenia pe care o facem in fiecare saptamana in casele noastre. Anticipam sarbatoarea cu dorinta de-a avea casa curata, gata de sarbatoare. Nu te poti bucra de sarbatoare intr-o casa murdara, in mijlocul dezordinei, ci vrei ca mediul in care sarbatoresti sa fie curat, aranjat si pregatit pt ziua speciala a sarbatorii. Pregatirea casei pt sarbaotare este importanta dar nu este nici pe departe atat de importanta cum este pregatirea inimii. Daca facem curat in casele noastre, cu atat mai mult trebuie sa facem curat in inimile noastre. Daca noi nu vrem sa locuim intr-o casa murdara, cu atat mai mult Dumnezeu nu poate locui intr-o inima murdara.

6 pasi in pregatirea inimii pt sarbatoare Invierii Mantuitorului:

1) Evaluare profunda a starii noastre spirituale. Sfanta Scriptura ne indeamna la auto-cercetare, adica la o auto-analiza a inimii noastre. Gandeste-te la propriile ganduri, ce fel de ganduri iti trec prin minte? Grandeste-te la dorintele pe care le ai, corespund ele dorintei lui Dumnezeu pt viata ta? Evaluiaza-ti modul cum iti consumi timpul liber, timpul cand nu lucrezi, ce cauti cand ai timp sa cauti ceva? Pe ca iti consume banii, care iti sunt interesele?

Il cauti pe Dumnezeu citind Cuvantul Sau? Il cauti pe Dumnezeu in rugaciune? Cauti sa cresti in cunoasterea lui Dumnezeu ? Cauti sa slujesti cauza  Imparatiei lui Hristos?

2) Marturisirea sincera a pacatelor. Pacatuim prin actiunile noastre, prin gandurile noastre, prin atitudinile noastre, prin emotile noastre si din starile noastre interioare care nu-l onoreaza pe Dumnezeu. Daca sunt persoane cu care esti in tensiune, rezolva problema, suna-le sau intalneste-te cu aceste persoane si intr-un spirit de pocainta si smerenie rezolva problema.

3) Concentrarea atentiei si preocuparilor asupra lui Hristos si jertfei Lui. Asta presupune renuntarea la lucruri care nu sunt in in mod necesar pacat, dar care ne consuma timpul si energia si ne deviaza atentia dela Domnul. Pe perioada acestei saptamanii mari, multi credinciosi aleg sa posteasca in ce priveste facebook-ul, si alte forme de ‘social media’sau mass media este o forma de infranare dela activitati care ne plac, si inlocuirea lor cu preocupari care ne apropie de Domnul.

4) Citeste in fiecare zi in aceasta saptamana textele din Evanghelii care descriu evenimentele din saptamana mare.

Citeste impreuna cu familia si intr-un spirit de rugaciune si recunostinta episoadele saptamanii mari. Discutati despre ceea ce cititi si aduceti Domnului jertfe de multumire in rugaciune.

5) Vin-o la partasia cu biserica in Joia Mare si in Vinerea Mare cu un spirit de inchinare si dorinta de-aL onora pe Domnul. Fii o binecuvantare pt ceilalti membrii ai bisericii.

6) Spune colegilor, vecinilor sau altor oameni cu care te intalnesti despre semnificatia sarbatorii pe care moartea si invierea Mantuitorului o are. Unul din cele mai importante moduri de exprimare a recunostintei fatza de Jertfa Domnului Isus este sa spunem oamenilor despre ea. Il laudam pe Domnul cand spunem altora despre maretia jertfei pe care El a adus-o pe cruce pentru mantuirea noastra.

Sarbatorile noastre sunt acceptate de Domnul numai daca sunt sarbatorite intr-un spirit de inchinare care-L onoreaza pe El.

Suntem chemati nu doar sa sarbatorim ci sa sa sarbatorim in asa fel incat Domnul Isus sa se simta cu adevarat sarbatorit in inima si in viata noastra.

Sa ne sfintim pentru sfintele sarbatori inchinate Sfantul noastru Dumnezeu sarabtoare eterna a sufletelor noastre.

Post a comment

You must be logged in to post a comment.

Book your tickets